Protest tegen samenwerking tussen gemeente en Defensie

assen – Niet iedereen vindt het een goed idee dat de gemeente Assen gaat meehelpen om sollicitanten te werven voor Defensie. Sjors Pie en Farshad Bashir hebben via de mail geprotesteerd tegen de samenwerking. Ze stuurden hun grieven naar het college van B en W en de gemeenteraad van Assen.

“Het is dom dat gemeenten meewerken aan militarisering, want achter het uiterlijke schoon van werkgelegenheid door militarisering gaan armoede, uitbuiting en oorlog schuil. Het is ook verwerpelijk dat de persoonsgegevens misbruikt worden om reclame te verzenden. Nog erger is het feit dat de gemeenten Coevorden en Emmen busreizen organiseren naar voorlichtingsbijeenkomsten van Defensie voor de scholieren”, schrijven beide heren.

J. M. van Leeuwen is het er ook niet mee eens. “Oorlogstaken in Afghanistan of Irak zijn illegaal en misdadig. Wat te doen als mensen een baan bij Defensie weigeren? Wat te doen als deze mensen principieel tegen de oorlog of defensietaken zijn. Krijgen ze dan geen uitkering meer of het stempel ‘moeilijk bemiddelbaar’ en worden ze dan gekort?”

In Assen krijgen alle cliƫnten van de sociale dienst een brief van de gemeente met de uitnodiging om de voorlichting van Defensie te bezoeken. Daarnaast krijgen alle Assenaren tussen de 18 en 30 jaar een brief waarin de gemeente hen op de hoogte stelt van de vacatures bij Defensie.

Bron: Dagblad van het Noorden, 2 mei 2005