Ga op de koffie bij Smit wanneer je vergiftigd wilt worden

FARSHAD BASHIR
• Leeuwarden
Met belangstelling heb ik de discussie over Nieuw Rechts in deze krant gelezen. De discussie bracht mij ertoe om mij te verdiepen in de partij.

Op de website van Nieuw Rechts zag ik bombardementen op migranten, ze zijn voor Nieuw Rechts de zondebok voor zowat elk probleem. De partij zet bevolkingsgroepen tegen elkaar op en zaait haat. Daarnaast wil Michiel Smit, de leider van Nieuw Rechts, dat vluchtelingen een elektronische enkelband krijgen, zodat ze gemakkelijker opgespoord kunnen worden.

Nieuw Rechts vindt dat de samenleving wordt bedreigd door een te ver doorgeschoten emancipatie. De partij lijkt vrouwen weer het liefst aan het aanrecht te zien. Homoseksualiteit wordt door de partij niet geheel afgewezen, aangezien Smit zelf homo is. Maar Nieuw Rechts vindt dat men niet teveel moet experimenteren met onze samenleving.

Ook op neo-nazi-websites blijkt Smit actief te zijn. In een discussie op neo-nazi-forum Stormfront maakten de forumleden zich druk over blanke jongeren die belangstelling hebben voor zwarte cultuur. De forumleden sierden deze jongeren met het scheldwoord ‘whiggers, ofwel ‘white niggers’. Michiel Smit deed in deze discussie ook een duit in het zakje en schreef: “Er is een ding erger dan een neger, een blanke neger!”

Nog steeds op de koffie bij Nieuw Rechts? Nee bedankt, tenzij je vergiftigd wilt worden.

Bron: metro, 2 juli 2005