Jongste raadslid benoemd in Leeuwarden

Van onze correspondent

LEEUWARDEN – In Leeuwarden is donderdagavond het jongste raadslid van Nederland benoemd. De SP’er Farshad Bashir was op de dag van zijn beëdiging 18 jaar en 61 dagen. In Nieuwerkerk aan den IJssel werd ook een jong raadslid benoemd. Zij is vier maanden ouder dan Bashir.

Foto: Laurens Aaij (ANP)

Bashir woont negen jaar in Nederland. Hij werd op 14 januari 1988 geboren in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Na de arrestatie en de gevangenschap van zijn vader, die hoofdredacteur was van een krant, besloten zijn ouders in 1997 naar Nederland te vluchten. Het gezin kreeg in 2002 het Nederlanderschap en ging in het Friese dorpje Mantgum wonen.

Het raadslid in Nieuwerkerk aan den IJssel is de 18-jarige PvdA’er Karin Slooters. Zij is op 26 september 1987 geboren en stond op de achtste plaats van de kandidatenlijst, maar kwam toch in de raad. De PvdA in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft vier zetels.

De coalitievorming in Nieuwerkerk is nog niet rond. Of de driemanscombifractie CU/SGP deel zal uitmaken van het nieuw te vormen college is nog open, zo liet G. C. Westmaas van de CU/SGP desgevraagd weten.

Bron: Reformatorisch Dagblad, 17 maart 2006