Hartverwarmend demonstratie tegen huurverhoging

Met naar schatting drieduizend demonstranten bood de Dam in Amsterdam vandaag 8 april een prettig-volle aanblik. Onder het motto ‘Houd huren betaalbaar’ protesteerden tal van maatschappelijke organisaties tegen de liberalisering die de huurders vogelvrij zal maken. Behalve huurdersorganisaties, vakbonden en studentenbonden was ook de SP sterk vertegenwoordigd. Ook SP Leeuwarden werd vertegenwoordigd, waaronder de bestuursleden, Erik Fassotte, Simon van der Meer en Farshad Bashir. Daarnaast gingen nog enkele anderen uit Leeuwarden naar de demonstratie.

De huidige huurders van de ruim 600.000 woningen die geliberaliseerd worden, verliezen na 2009 alle wettelijke bescherming tegen extreme huurprijzen en huurverhogingen. Er zullen kortingen op de huurtoeslag volgen. Huurders moeten een steeds groter deel van het inkomen aan de huur besteden en houden te weinig over om van te leven.

Hoewel er regen en wind voorspeld was scheen er een prettig lentezonnetje op de Dam. De mensen lieten aan de regering en meer speciaal aan minister Dekker weten tegen het vrij zweven van de huren te zijn. De weersverwachting had wat meer mogen meewerken.

Zaterdag 3 juni staan wij er gewoon weer!

Bron: leeuwarden.sp.nl, 8 april 2006