Bashir en Baron op kandidatenlijst Tweede Kamer

Op de conceptkandidatenlijst voor Tweede Kamerverkiezingen staan twee Friezen. Farshad Bashir uit Leeuwarden is de eerste regionale kandidaat op nummer 25. Hij is gemeenteraadslid voor de SP in Leeuwarden. De andere kandidaat is Frans Baron uit Drachten, hij is fractievoorzitter van de SP in Smallingerland en staat op nummer 27.

Omdat de SP bij de vorige verkiezingen 9 zetels haalde, mag de partij met een lijst van 30 kandidaten mee doen aan de Tweede-Kamerverkiezingen. Daarom heeft de SP voor de plaatsen 25 t/m 29 regionale kandidaten. Farshad Bashir en Frans Baron zullen in Friesland, Groningen en Drenthe verkiesbaar zijn.

Farshad Bashir is 18 jaar en was bij het aantreden het jongste gemeenteraadslid van Nederland. Momenteel studeert hij in Groningen. Sinds juli 2002 is hij lid van de SP.

Frans Baron is geboren in 1947 is getrouwd en heeft 2 zoons. Hij is werkzaam als administrateur bij een koepelorgaan in de Zorg. In de gemeenteraad houdt hij zich als fractievoorzitter bezig met Algemene Economische en Financiƫle Zaken (AEFZ).

Regionale kandidaten
Kieskring 1, 2, 3 (Groningen, Leeuwarden, Assen)
25. Farshad Bashir, Leeuwarden
26. Hennie Hemmes, Oude Pekela
27. Frans Baron, Drachten
28. Manja Smits, Groningen
29. Wim Moinat, Emmen

De SP kreeg bij de verkiezingen in 2003 9 zetels. Op dit moment staat de partij in de peilingen tussen de 18 (NOVA/Interview*NSS) en 21 zetels (RTL peiling).

De lijst wordt definitief vastgesteld door het congres van de SP op 7 oktober.

Bron: leeuwarden.sp.nl, 5 oktober 2006