Farshad Bashir: jonge doorzetter wil armoede aanpakken

In het kader van de komende Kamerverkiezingen verschijnen op het Allochtonenweblog korte interviews met allochtone kandidaten. Alle kandidaten krijgen dezelfde 7 vragen. Vandaag Farshad Bashir, 25e op de kandidatenlijst van de SP.

Foto: Laurens Aaij (ANP)

1) Hoe zou u uw partij in 1 zin typeren?

De SP is een partij die binnen en buiten het parlement werkt aan een maatschappij waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit centraal staan.

De partij spreekt mij aan omdat de SP van doorzetten weet. We zijn heel koppig en gaan net zo lang door tot we ons doel hebben gehaald.
We willen meer solidariteit tussen rijk en arm, tussen jong en oud en tussen allochtonen en autochtonen.

2) Typeer uzelf in 1 zin. Waar ligt uw kracht?

Ik ben jong (18 jaar), ik ben een doorzetter, ik heb oog voor de problemen in de samenleving en ik weet van aanpakken. Mijn kracht zit hem in het feit dat ik steeds weer durf te zeggen dat er in Nederland armoede is, dat de mensen aan de onderkant het financiƫl steeds moeilijker krijgen en dat de rijken rijker worden.

3) Welke partijen moeten er na de verkiezingen een kabinet gaan vormen?

Ik wil dolgraag een kabinet van PvdA, Groenlinks en SP. Maar ik ben bang dat PvdA uiteindelijk voor het CDA zal kiezen. Een sterke SP zou de PvdA kunnen dwingen om voor een links kabinet te kiezen.

4) Wat hoopt u persoonlijk de komende 4 jaar te kunnen bereiken?

Ik wil om te beginnen de armoede aanpakken. Iedereen moet genoeg geld hebben om normaal rond te kunnen komen. Daarnaast wil ik meer werkgelegenheid. Racisme en discriminatie op de arbeidsmarkt moet aangepakt worden!

5) Wie zijn uw helden?

De gewone mensen die ondanks de economische tegenslagen van afgelopen vier jaar toch nog de moed erin houden en doorzetten.

6) Wat zijn uw favoriete films/ boeken?

De vliegeraar van Khaled Hosseini kan ik aan iedereen aanraden.

7) Op welke websites kan de kiezer meer informatie over u vinden?

Op farshadbashir.nl en leeuwarden.sp.nl

Bron: allochtonen.web-log.nl, 8 november 2006