Wake in Leeuwarden tegen verlenging missie Afghanistan

SP Leeuwarden, het Fries vredesberaad en Pal/GroenLinks roepen op voor een wake op het Waagplein in Leeuwarden. Met dit protest pleiten de organisaties tegen een verlenging van Missie Uruzgan en voor terugtrekking uit Afghanistan.

Op 25 en 26 oktober zullen de Ministers van Defensie van NAVO-landen bijeenkomen in Huis ter Duin, in het Nederlandse kustplaatje Noordwijk. De NAVO-top wordt een ‘informele vergadering’ genoemd, maar duidelijk is dat de escalerende oorlog in Afghanistan het belangrijkste agendapunt zal vormen. Bovendien moet in november binnen de NAVO helder zijn welke verdere militaire steun in Afghanistan van haar partners verwacht kan worden, zoals ook geldt voor de Nederlandse regering.

In Noordwijk wordt overdag een demonstratie gehouden bij de NAVO-top. Om ook in Leeuwarden de nee-stem te laten horen, wordt op donderdagavond 25 oktober tussen 19.30 – 20.30 uur op het Waagplein een avondwake georganiseerd. Om 19.45 uur vragen we om 1 minuut stilte ter nagedachtenis van alle slachtoffers van de oorlog in Afganistan.

Tijdens de wake zullen Farshad Bashir (SP), Jan Bosman (Fries Vredesberaad) en Gerben Hoogterp (Pal/Groenlinks) de aanwezigen toespreken.

Bron: leeuwarden.sp.nl, 23 oktober 2007